Waarom

Buurten bruisender, beter en meer verbonden maken: daar gaan we voor in kwb. Verandering begint bij weten wat er leeft in Vlaamse en Brusselse buurten. Met de Buurtluisteraar, een grootschalige bevraging aan de hand van een scheurkalender voor 50.000 huishoudens, willen we daar (nog) meer zicht op krijgen. In het voorjaar van 2024 gaan we dan met de resultaten aan de slag. 

Elke buurt is uniek, met zijn eigen troeven, karakter en bewoners. Maar ook met zijn eigen uitdagingen, moeilijkheden en kleine kantjes. Daarom vragen we onze meer dan 500 bruisende kwb-buurten naar hun mening over 14 verschillende thema’s. Zo komen wij, en de kwb-afdelingen die er actief zijn, te weten waar voor welke buurt groeikansen liggen.  

Maar met enkel woorden komen we er uiteraard niet. Na de analyse en conclusies is het tijd voor…actie! Op verschillende manieren zullen onze afdelingen aankaarten wat beter kan, én met buurtbewoners in gesprek gaan over de thema’s en vragen die in de buurt leven.  

Zo zetten zij samen met de buurt verandering in gang, en bouwen we allemaal samen aan fijne, mooie en bruisende buurten!