Kwb Tielrode verhoogt geluk buurtbewoners met thematische wandeling

Op 29 september organiseerde kwb Tielrode de ‘inwandeling’ van haar gelukswandeling, die op poten werd gezet ter gelegenheid van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid.

“We beleven rare tijden. De ene crisis volgt de andere, en van mensen wordt verwacht dat ze met die wijzigingen en uitdagingen op flexibele wijze kunnen omspringen”, steekt voorzitter Eddy van wal. “Geen wonder dat mensen zich onzeker voelen en gestresseerd door het leven gaan. Het gemiddeld geluksgevoel bij de mensen kreeg de voorbije tijden enorme deuken en het gemoed wordt zwaar op de proef gesteld. Vanuit kwb Tielrode willen we op dat vlak iets betekenen voor de mensen, op ons bescheiden niveau. Iets wat mensen aanmoedigt om aan het geluksgevoel te werken en er even bij stil te staan dat perfect geluk niet bestaat.” De afdeling was meteen in de ban van de formule van de gelukswandeling, een idee uit het aanbod van het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Een wandeling die vrij en individueel of in kleine groep kan worden ondernomen, en waarbij op een leuke en laagdrempelige manier wordt gereflecteerd op het persoonlijke geluksgevoel.
Onze kwb-vrijwilligers zagen het meteen zitten om ook bij ons zo’n gelukswandeling te organiseren rond de Potpolder. Waasland hielp ons met de inhoudelijke uitwerking.”
De gelukswandeling werd gepresenteerd aan verantwoordelijken van lokale verenigingen en van instellingen zoals het woonzorgcentrum en de basisscholen.