Kwb Limburg zamelt 2.000 euro in voor De Warmste Week

Tien Limburgse kwb-afdelingen zamelden, elk op hun eigen manier, geld in voor De Warmste Week. Daarom steunden ze organisaties die strijden tegen kansarmoede.

“De aanzet tot meedoen met De Warmste Week kwam er op de vergadering van kwb Kiewit”, vertelt afdelingsondersteuner Veronique Thys. “Bestuurslid Georges had een brief ontvangen van de gemeente met info over en initiatief en vroeg ‘doen we hier iets mee?’. Ik was enthousiast, en heb dan samen met mijn collega-ondersteuner Joalle Limburgse afdelingen opgeroepen om mee te doen met onze actie. Hoe ze geld wilden inzamelden, kozen ze zelf: ze konden een aparte actie doen, tijdens een van hun al geplande activiteiten geld inzamelen of geld uit de kas doneren.”

Uiteindelijk namen tien afdelingen deel: Bolderberg, Heusden, Kiewit, Tuilt, Boekt, Zolder, Berkenbos, Dilsen, Hechtel en Tessenderlo. Er werd koffie verkocht tijdens een samenaankoop, er werd geld ingezameld tijdens wandeling en kooklessen, en de opbrengst van activiteiten werd integraal geschonken. Zo haalden de afdelingen samen 1.700 euro, een bedrag dat door kwb werd afgerond naar 2.000 euro.
Die werden door een uitgebreide delegatie van de verschillende afdelingen overhandigd aan het Glazen Huis, waar ze zelfs mochten plaatsnemen naast journaalanker Riadh Bahri om er meer over te vertellen.

Sterk werk, kwb Limburg!